Utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv

• Liker du å ha kontakt med andre mennesker?
  • Har du lett for å prate med andre og er serviceinnstillt?
  • Har du gode evner til samarbeid og problemløsning?
  • Har du “stå-på-vilje” og får tingene unnagjort?
  • Har du lyst å jobbe med salg, reiseliv, sikkerhet eller administrasjonstjenester?

Da kan Salg, service og reiseliv vg1 være det rette for deg.!

Programområdet er yrkesfaglig, og gir en god start hvis du ønsker å jobbe innenfor salg, sikkerhet, reiseliv og administrasjon.

Studiet består av et fireårig løp, med 2 år på skolen og 2 års læretid i bedrift med lærlinglønn. Studiet gir også mulighet for å ta allmennfaglig påbygging hvis man ønsker generell studiekompetanse.

Skoleåret 2019/20 har Oslo Handelsgymnasium 2 grupper (totalt 50 elever) på 1. årstrinn (Vg1) innen service og samferdsel og 1 gruppe (19 elever)  for 2. årstrinn på Salg, service og sikkerhet.

For skoleåret 2020/21 vil utdanningsprogramet vg1 endres til Salg, service og reiseliv, og få nye læreplaner. Undervisningen er både teoretisk og praktisk, og det betyr at i tillegg til fellesfagene får du mer praktisk rettede programfag hvor du får grunnleggende opplæring hvordan man skal opptre i servicevirksomheter. Elevene for kompetanse innenfor bærekraftig forretningsdrift, sikkerhetsarbeide, markedsføring, reiseliv og turisme. I tillegg så legger utdanningsprogrammet opp til at elevene jobber en dag ute i praksisbedrift for å få arbeidserfaring.

Du bør være:

• interessert i å kommunisere og samarbeide med et mangfold av mennesker
  • høflig og serviceinnstilt
  • strukturert og ryddig