God jul og godt nytt år – se plan for uke 1 og uke 2

Julen2020

Aktivitetsplan for uke 1 og 2.pdf

Vi har heldigvis hatt få ansatte smittet og  – ikke altfor mange smittetilfeller blant elever. Vi har også vært "heldige" når det gjelder antall personer i karantene, og har kunnet drive skole hele denne perioden uten å stenge helt ned. Så kom rødt nivå, med to ukers hjemmeskole for ST-elever, før vi startet på en hybrid løsning - som ikke er ideelt, men som det er krevende å finne noe bedre alternativ til.  Konklusjonen er klar: Elever bør være mest mulig på skolen.

Vi vet at det blir rødt nivå den første uken etter jul, og vi har derfor laget en plan ut termin 1. Vi beholder gruppe 1 og gruppe 2, og skal jobbe med å sikre læringstrykket for de elever som får digital undervisning. Vi håper på gult nivå så raskt som mulig etter jul!

Vi har prøvd å ha fokus på juleaktiviteter i en ellers litt unormal desember, og jeg anbefaler dere å ta en kikk på våre sosiale medier for å få litt innblikk i dette. Vi har lært å kjenne elevene våre som en flott gjeng, som vi alle er blitt veldig glad i. Jeg syns det har vært en god stemning på huset denne høsten – til tross for korona og hjemmeskole.  Vi har akkurat sett litt på resultatene fra Elevundersøkelsen som mange av elevene har svart på,  det er gledelig å se at  undersøkelsen viser høy trivsel her hos oss, og at vi også går opp på flere parametere! Vi  minner allikevel om at dette er en stor skole, så vi har fokus på å inkludere, og være bevisst  hvordan vi snakker med og om hverandre  - både "face to face" og på sosiale medier.

Selv om det har vært god stemning, har vi stor forståelse for at det vært ekstra krevende med hjemmeskole og "blandingsskole" (eller hybrid undervisning) som det så fint heter. Vi vet at mange av elevene syns det er tøft å følge med på Teams, og at motivasjonen blir lav når man ikke er på skolen – og at man savner å se vennene sine.  Vi snakker også med noen som liker hjemmeskole godt, og føler at man får konsentrert seg bedre. Jeg tror dessverre vi må være realistiske å tenke at de første ukene i januar  blir slik som nå – på rødt nivå  - og vi har derfor  fortsatt en inndeling i gruppe 1 og gruppe 2. Men vi holder dere informert og sender dere sms hvis det blir noen endringer. Vi håper på gult nivå etter hvert, og at alle kommer tilbake i klasserommet. Første skoledag er uansett 4.januar!

Nå ønsker jeg dere alle en fredelig og avslappende jul, og tusen takk for godt samarbeid og konstruktive innspill denne høsten. 

Gledelig jul!

Rektor

Juletre 2020