Innovasjon og business på OHG – en svært kreativ gjeng innen et stort entreprenørskapsmiljø!

Montem de Valens UB

Her finner du søknadsskjema til Innovasjon og business skoleåret 2021-2022. Bli med i vår gjeng! J

Propelljakten 2020

Elevene har hatt gode resultater i Propelljakten, en konkurranse arrangert av Ungt Entreprenørskap for å kåre innovative ungdomsbedrifter. De jobber nå videre mot Fylkesmesterskapet. Her har vi to av de tre vinnerne fra Propelljakten 2020:

Fendler UB: Et mekanisk dokking system som fører båten inn i båsen.

TrendX UB: Redesigne klær med bla. kule prints, patches, maling, tie dye osv. Vi vil skape et unikt samfunn ved bruk av gjenbruk og redesign.

Montem de Valens UB:  Innovasjonsklassene konkurrerer også internt – det er to klasser til i EB1 på skolen, og her finnes det mange aktive og ambisisøse elever. Blant annet satser Montem de Valens UB stort. De lager superfine buffer med isydde trelags munnbind. Designer Tina Steffenakk Hermansen har tent på ideen deres, og har stor tro på veien videre. Nå har elevene fått produsert flere buffer som selges gjennom nettsiden deres; sjekk ut https://www.montemdevalens.com/ 

Om bakgrunnen for navnet Montem de Valens sier de tre driftige elevene "Vi ville ha noe som kan forbindes med vinterliv. Monten betyr fjell, og valens betyr bærekraft eller styrke på latin. Dette ønsker vi å identifisere oss med!"

"Det vi driver med akkurat nå er faktisk hemmelig -  vi er i kontakt med større bedrifter, og jobber med andre typer kontrakter. Vi kommer tilbake igjen til hvilke avtaler vi klarer å få til om kort tid. Men vi kan si at vi ønsker å bruke nettverket vårt og våre egne kontakter. Vi ønsker å bytte til norske produsenter både fordi det kan bli billigere for oss og fordi vi ønsker å støtte norske arbeidsplasser og norske bedrifter."

"Vi har via Steffenak fått produsert mange buffer i Litauen, og per nå har vi solgt nesten halvparten. Vi har blant annet solgt til en bedrift som heter Smartretur. De kjøpte buffer til alle ansatte! Vi vurderer å lage en sommerbuff. "

"Arbeidet med bedriften tar mye tid – og det er litt variabelt hvor mye vi har brukt, men vi anslår at vi har jobbet 20 timer per uke i høst. Nå har vi meldt oss på til fylkesmesterskapet og er spent på hvordan det går!"

Her er noen videosnutter:

Innovasjon og business gruppe 2

Innovasjon og business gruppe 4

Innovasjon og business gruppe 6

Innovasjon og business

Innovasjon og business intervju

Innovasjons Camp 2020

Tidlig i høst gikk de fire entreprenørskapsklassene inn i en stor kick-off i årets Innovasjons Camp, hvor flotte tidligere elever som gjør suksess med Fromber sammen med BI, var mentorer for OHG-elevene.

Her er vinnerne av Innovasjons Camp 2020. Silje i Ungt entreprenørskap forklarer hva som skal til for å få til en god pitch.

Mange gode ideer!

Noen glimt fra Innovasjon og business på OHG:

Arbeid i klassene - vi knytter praktiske eksemplarer sammen med teori!

Godt humor blandt gutta i Innovasjon og business-klassene.

I entreprenørskap jobbes det mye i grupper - og ikke alltid i klasserommene!

UB'ene jobber på galleriet.