Vår profil

Bilde av skolegården

OHG er kanskje den aller største i Norge innenfor utdanningsprogram for studiespesialisering med mulighet til fordypning både innen språk, økonomiske fag og realfag. I tillegg har vi utdanningsprogram for service og samferdsel, forberedende Vg1-klasser for elever med kort botid i Norge og et særskilt tilrettelagt kurs for elever med individuelle opplæringsplaner. Skolen ligger i Oslo sentrum, godt plassert i forhold til offentlig kommunikasjon med buss, trikk, T-bane og tog.

Skolens visjon er "Tradisjonsrik og fremtidsrettet med læring i sentrum".

Skolens profil

Elevene på OHG oppnår gode eksamensresultater, ikke minst grunnet prosjektet "skriving i alle fag" og fokus på høyt læringstrykk. I mange år har elevene våre vært blant de beste i landet i matematikk, engelsk og økonomiske fag. Elevene våre hevder seg godt i en rekke konkurranser. Innenfor realfag har OHG-elever gjort det svært bra i fysikk- og kjemiolympiader, og i Abelkonkurransen i matematikk. Vi har hatt norgesmester i filosofi, og elever og lærer har fått pris i den samfunnsvitenskapelige Holbergkonkurransen. Innenfor Ungt Entreprenørskap og Ungdomsbedrifter har våre elever gått til topps i både fylkesmesterskap, i nasjonale konkurranser og i europamesterskap.

Skolens visjon

Oslo Handelsgymnasium er en skole der kunnskap utvikles sammen med respekt og dannelse i en atmosfære av trygghet og vennlighet. Vi tar vare på vår spesielle historie og de tradisjoner som er utviklet gjennom mer enn 100 år. OHG er en skole som gjennom involveriong av alle grupper utvikler mangfold, endringsvilje, åpenhet og refleksjon.